Што значи алуминиумско истиснување?

Алуминиумско истиснување: е процес на обликување на истиснување од алуминиумска легура (деформација) и екструдер; тоа е техника за претворање на алуминиумски легури во предмети со дефинирани профили на пресек и може широко да се користи во различни апликации. Процесот на истиснување ја користи единствената комбинација на физичките својства на алуминиумот.Кина добавувачи на алуминиумско истиснување ќе се воведе од следниве аспекти.

https://www.cm905.com/aluminum-extrusion-accessoriesbosch-high-precision-horizontal-rule-products/

Како работи алуминиумското истиснување?

Процесот на истиснување на алуминиумска легура всушност започнува со дизајнот на производот, бидејќи дизајнот на производот се заснова на дадените барања за употреба, кои одредуваат многу конечни параметри на производот. Како што се перформансите на механичката обработка на производот, перформансите на површинската обработка и употребата на еколошките барања , овие својства и барања всушност го одредуваат изборот на екструдирана алуминиумска легура.

https://www.cm905.com/aluminum-extrusion-heatsink-china-mark-products/

За што се користи алуминиумското истиснување?

Во широка смисла, индустриското истиснување на алуминиум е додаток на врати и алуминиумски профил на Windows, алуминиум за завеса, иден алуминиум за алуминиумски профил. Како што е одреден транзит на шини, каросерија на возилото, производството и материјалот од жив алуминиум може да се нарече индустриско истиснување на алуминиум. Во тесна смисла, индустриското алуминиумско истиснување е алуминиумски профил на монтажна линија, е еден вид алуминиумска шипка по топењето ...

https://www.cm905.com/aluminum-extrusion-electronic-cigarette-case-products/

Колку чини обична алуминиумска екструзија?

Трошоците за обработка на обработката на алуминиумските инготи во алуминиумски профили главно се поделени на три дела: трошоците за леаната шипка, трошоците за обработка на истиснување и трошоците за површинска обработка.

https://www.cm905.com/aluminum-extrusion5g-base-station-heatsink-china-mark-products/

Што е минијатурно истиснување од алуминиум?

Многу широка дефиниција е секое алуминиумско истиснување или цевка погодна за круг од 5 инчи во дијаметар (т.е. 5 инчен преса). Изборот на легура на алуминиум е многу важен за овој вид комплицирани минијатурни екструдирани делови. Легура 6063 е форма по избор.

https://www.cm905.com/aluminum-extrusion-heat-sinkled-light-heatsink-china-mark-products/

Што е метално истиснување?

Обработката на метална екструзија е важен метод за обработка на притисок заснован на принципот на формирање метална пластика. Металниот екструдер е најважната опрема за метално истиснување.

https://www.cm905.com/aluminum-extrusion-horn-cover-china-mark-products/

Колку е силен екструдиран алуминиум?

Водоотпорен алуминиум 5A50 јакост на истегнување: 265MPa; јачина на истегнување од 3A21: <167MPa;Цврстина на истегнување на дуралумин 2A11: 370MPa; Јачина на затегнување од 2A12: 390 ~ 420MPa; Јачина на истегнување од 2A13: 315 ~ 345MPa;

https://www.cm905.com/cnc-aluminum-extrusionsamsung-remote-control-china-mark-products/

Како се сече алуминиумското истиснување?

Повеќето индустриски алуминиум се сечат под прав агол, има некои потреби за намалување на аголот, 45 агол е почест. Кога сече агол агол мора да го контролира аголот, најдобра употреба на машина за пила CNC за пила.

https://www.cm905.com/diamond-cutting-nameplateequipment-nameplate-china-mark-products/

Неколку типични екструдирани алуминиумски легури и нивните карактеристики

1035,3A21,6063,6A02,5A06, истиснување на легура на алуминиум и неговите карактеристики на неколку типични воведување, и има многу детални информации ......

https://www.cm905.com/metal-name-platenameplate-for-telephone-china-mark-products/

како да поврзете алуминиумски екструзии?

Постојат два вообичаени начини на поврзување:1. Внатрешни врски:На пример, завртки и навртки, вградени конектори, прицврстувачки иглички, аголни слотови, итн. Различни спецификации на индустриски профил од алуминиум, употребата на соодветни додатоци за индустриски профили на алуминиум не се исти, на што треба да обрнеме внимание.

https://www.cm905.com/etched-nameplatenameplate-for-earphone-china-mark-products/

Што е прецизно метализирање?

Прецизното печат на метал е индустриски процес кој користи машини опремени со матрици за да го трансформира рамниот лим или во празно или во форма на серпентина во различни сопствени форми. Покрај печат, овие метални преси исто така можат да вршат широк спектар на процеси како што се удирање, обработка на алатки, засекување, виткање, втиснување во втиснување, разгорување, ковање и многу повеќе.

Преку горенаведениот вовед: принцип на работа на алуминиумско истиснување, употреба, цена, јачина, метод на сечење и карактеристики и така натаму, верувам дека треба да имате одредено разбирање за истиснување на алуминиум; Ако ви требаат услуги за обработка во оваа област, контактирајте не; Weihua (Кина алуминиумско истиснување) компанијата ќе ви обезбеди внимателна услуга

САКАТЕ ДА РАБОТИМЕ СО НАС?


Време на објавување: мај-09-2020 година