Знаење за истиснување на алуминиум

 • Application of Aluminum Extrusion Technology | WEIHUA

  Примена на технологија за истиснување на алуминиум | WEIHUA

  Алуминиумот е метал на иднината. Не е само еколошки, мала тежина, природна отпорна на корозија, висока јачина и добра топлинска и електрична спроводливост. Асоцијацијата на алуминиум АА и Асоцијацијата за механизам за истиснување на алуминиум АЕК известуваат дека ...
  Прочитај повеќе
 • Introduction of aluminum extrusion molding die, advantages and disadvantages | WEIHUA

  Воведување на алуминиумско калапирање со истиснување, предности и недостатоци | WEIHUA

  Еден тренд што го гледаме е дека алуминиум или алуминиум истиснување се повеќе и повеќе се користи во различни индустрии. Употребата на алуминиумско истиснување може да постигне неочекувано намалување на трошоците и намалување на тежината. Само со целосно разбирање на процесот, матриците, карактеристиките и примената...
  Прочитај повеќе
 • What problems should be paid attention to during the etching process when etched nameplates | WEIHUA

  На кои проблеми треба да се обрне внимание за време на процесот на офорт при гравирање на таблите со имиња | WEIHUA

  Кога ќе ги видиме извонредните приспособени таблички со имиња, ќе откриеме дека има повеќе процеси. Ектираните таблички со имиња се многу нежни и убави, но дали знаете на што да обрнете внимание при процесот на офорт? Како компанија која се фокусира на сопствени метални таблички, ...
  Прочитај повеќе
 • What can custom metal signage get for you | WEIHUA

  Што може да ви добие прилагодената метална ознака | WEIHUA

  Прилагодената метална табличка со име може да биде добро украсена и да ја подобри оценката на вашите производи. Може да послужи и како добар показател и водич. Тоа може подобро да им дозволи на вашите клиенти да го идентификуваат вашиот уникатен бренд и да им овозможи на клиентите јасно да ја запознаат вашата компанија. Производите и културата, до про...
  Прочитај повеќе
 • Кои се предностите на алуминиумското истиснување | WEIHUA

  Обработката со истиснување на алуминиум ги има следните предности, следејќи ја компанијата за истиснување на алуминиум да разбере: 1. Подобрување на способноста за деформација на металот Односот на истиснување на чист алуминиум може да достигне 500, односот на истиснување на чист бакар може да достигне 400, а ...
  Прочитај повеќе
 • Воведени се карактеристиките на процесот на истиснување на алуминиум | WEIHUA

  Истиснувањето на алуминиум е една од техниките за обработка на деловите без ни помалку чип, што значи дека металното празно се става во шуплината на мувлата под ладна состојба, а металот е принуден да се истисне од шуплината на мувлата под дејство на силни притисок и одредена брзина, за да се оп...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу лесна алуминиумска цевка и комбинирана алуминиумска цевка со истиснување на матрицата | WEIHUA

  Која е разликата помеѓу лесна алуминиумска цевка и комбинирана алуминиумска цевка со истиснување на алуминиум? Следете ги кинеските производители на алуминиумски екструзии за да разберете: Повеќето од алуминиумските цевки на пазарот се произведуваат со конвенционално комбинирано заварување со матрица и процес на истиснување, кој не може да заврши ...
  Прочитај повеќе
 • Работи на кои им треба внимание во производството и работењето на алуминиумско истиснување | WEIHUA

  Има пет точки што треба да се забележат во вистинското работење на производството со истиснување на алуминиум. Следното е да ги следите производителите на кинеско истиснување на алуминиум за да разберете: 1: Печка со алуминиумски шипки Според барањата за нарачка за производство и фактичката состојба на калапот, додадете го алуминиумскиот ...
  Прочитај повеќе
 • Колку чекори има во процесот на истиснување на алуминиум?

  Производите за истиснување на алуминиум се широко користени во многу индустрии, како што се држачот за медицински уреди, држачот за монтирање на фотоволтаичен, обвивка за електронски производи, радијатор и разни индустриски компоненти и додатоци, итн. Кои се техниките во процесот на истиснување? Ајде да дознаеме повеќе за тоа.. .
  Прочитај повеќе
 • Што значи истиснување на алуминиум?

  Екструзија на алуминиум: е процес на обликување на ингот на алуминиумска легура (деформација) и истиснување со екструдер; Тоа е техника за конвертирање на алуминиумски легури во предмети со дефинирани профили на пресек и може широко да се користи во различни апликации. Процесот на истиснување...
  Прочитај повеќе
 • Што е минијатурно алуминиумско истиснување?

  Барајќи ја дефиницијата за минијатурно истиснување на алуминиум, најдовме најблиска референца за микро истиснување во стандардите и податоците за асоцијација на алуминиум (најголемата и најсеопфатна публикација на здружението за алуминиум). Таму најдовме „прецизни“ толеранции: &...
  Прочитај повеќе
 • Колку чини прилагодено истиснување на алуминиум?

  Процес на истиснување на алуминиум Клиентите кои треба да се консултираат за да извршат процес на истиснување на алуминиум, обично ќе прашаат колку е цената на индустриската обработка на алуминиум?
  Прочитај повеќе
 • За што се користи алуминиумското истиснување?

  Индустриското истиснување на алуминиум како материјал од легура, тој е широко користен на сегашниот пазар е попопуларен. Поради неговата добра боја, хемиски и физички својства, нека постепено ги заменува другите челични материјали, се користи во голем број индустрии во материјата. ..
  Прочитај повеќе
 • како да поврзете алуминиумски екструзии

  Индустриски алуминиумски екструдирани профили со заштита на животната средина, не треба заварување, расклопување и монтажа удобен, удобен за носење, лесен за ракување, овие карактеристики полека се приближуваат кон животот на луѓето е прифатен од сите. Па, како се индустриски алуминиумски екструдиран профил...
  Прочитај повеќе
 • Како да ја исечете алуминиумската екструзија?

  Знаеме дека индустриските алуминиумски профили се долги, генерално долги 6 метри, треба да се исечат според вистинската големина. Значи сечење на индустриски алуминиумски профил да се обрне внимание на што?По производството на индустриски алуминиумски производи истиснување, кои чекори се потребни за да се намали? Алуми...
  Прочитај повеќе
 • Неколку типични екструдирани алуминиумски легури и нивните карактеристики

  Кои се карактеристиките на неколку типични екструдирани алуминиумски легури? Следете ја кинеската фабрика за истиснување на алуминиум за да дознаете повеќе: (1) легура на 1035. Легурата 1035 е индустриски чист алуминиум со помалку од 0,7% нечистотии, меѓу кои железо и силициум се главните нечистотии...
  Прочитај повеќе
 • Што е истиснување на алуминиум?

  Екструзија на алуминиум: Дали е процесот на обликување на ингот со истиснување на алуминиумска легура (деформација) со екструдерот. Технологија на истиснување на алуминиумска легура Класификација на екструдираните делови: Цврст пресек: нема дупки во делот. Шуплив профил: делот за профил има дупка...
  Прочитај повеќе
 • Колку е силен екструдиран алуминиум?

  Процес на истиснување на алуминиум 1, алуминиумска легура сила на навалување за да се види материјалот од легура на алуминиум и состојбата на стареење. Материјалот и состојбата на стареење не се исти, силата не е иста. 2. Ретка алуминиумска легура: Водоотпорна алуминиумска цврстина на истегнување 5A50 ...
  Прочитај повеќе
 • Што е истиснување на метал?

  Процес на истиснување на алуминиум Обработката со истиснување на метал е важен метод за обработка под притисок врз основа на принципот на формирање на метална пластика. Металниот екструдер е најважната опрема за истиснување на метал. Екструзијата е еден од главните методи ...
  Прочитај повеќе
 • Како се прави алуминиумско истиснување | КИНА МАРК

  Пред да зборуваме за нашиот процес на истиснување на алуминиум, овој пат weihua (компании за истиснување на алуминиум) би сакале накратко да ви претставиме како ги користевме индустриските производи за истиснување на алуминиум. 1. Леење со топење (Леењето со топење е првиот ...
  Прочитај повеќе
 • Како функционира истиснувањето на алуминиум?

  Процес на истиснување на алуминиум Процесот на истиснување на алуминиумска легура всушност започнува со дизајнот на производот, бидејќи дизајнот на производот се заснова на дадените барања за употреба, кои одредуваат многу конечни параметри на производот. Како што е механизмот на производот ...
  Прочитај повеќе