Примена на алуминиумска технологија за истиснување | ВЕЈХУА

Алуминиумот е метал на иднината. Не е само еколошки, мала тежина, отпорна на природна корозија, висока јачина и добра топлинска и електрична спроводливост.
Алуминиумско здружение АА и алуминиумско алуминиумско механизам за истиснување АЕК известуваат дека употребата на алуминиумски истиснувања во САД се зголеми шеста година по ред, и сега учествува со речиси една четвртина (22%) од вкупниот пазар на алуминиум во Северна Америка.

https://www.cm905.com/custom-extrusions-aluminumelectronic-cigarette-housing-weihua-products/
Иако градежната индустрија продолжува да доминира во користењето на алуминиумска истиснување, бидејќи се повеќе инженери и дизајнери учат за речиси неограничените можности за дизајн при користење на алуминиумска истиснување, употребата на индустријата се прошири.
Следниве се седум индустрии каде алуминиумот зазема централна позиција:
1) Воздухопловна и воздушна индустрија
Алуминиумот беше важен дел од воздушниот пазар од почеток-оригиналните браќа Рајт користеа алуминиумски делови во моторот за да ја намалат тежината. Денес, алуминиумот учествува со 75-80% од модерните авиони и често се избира за конструкции и мотори поради неговата мала тежина, но издржливост. Алуминиумот е исто така една од главните компоненти на многу вселенски летала.Структура за алуминиумска истиснување е една од вообичаените.

cnc precision parts,aluminum extrusion,stents1

2) Транспортна индустрија
Во транспортната индустрија каде специфичната јачина е критична, алуминиумските истиснувања се идеални за моторни блокови, куќишта за пренос, панели, шини на покривот и шасија, како и каросерии на возила и делови за автомобили, бродови, камиони, железници и возила на метрото. изберете. Алуминиумски блок на цилиндри за истиснување, алуминиумска штица за истиснување, алуминиумска плоча за истиснување, алуминиумски делови за истиснување, итн

Транспортната индустрија е вториот по големина корисник на алуминиумски истиснувања и таа продолжува да расте. Од Форд до Ауди до Мерцедес-Бенц, автомобилските инженери и дизајнери бараат начини да ги заменат челичните делови со алуминиум за да ја подобрат ефикасноста и ефикасноста на горивото. Електричните возила исто така користат интензивно алуминиум. Алуминиумска багажник за истиснување.

Aluminum extrusion Heatsink-

3) Индустрија за градежни производи
За разлика од челикот, алуминиумот може да се екструдира во сложени дизајни и да се произведува за да ги исполни строгите спецификации за градежни производи, што помага да се промовира неговата примена во многу станбени и комерцијални градежни производи. Од прозорци, врати, атриуми и прозорци, до рампи, балкони и разни дизајни на покриви, архитектите се свртуваат кон алуминиум за да изградат зелени, одржливи згради кои ќе го издржат тестот на времето.Алуминиумски делови за врата и прозорец за истиснување, алуминиумски шарки за истиснување, итн

4) Индустрија за производи за широка потрошувачка
Откако алуминиумските истиснувања за првпат беа воведени во машини за перење и сушење, тој направи револуција на пазарот за апарати за домаќинство, со што системите за климатизација и фрижидерите се поефикасни од кога било. Денес, многу од нашите секојдневни потреби, вклучувајќи фитнес и спортска опрема и мебел, се направени од алуминиумски екструзии.Заеднички рачки за ладилник за истиснување од алуминиум, алуминиумски рачки на вратите за истиснување, итн

custom locker name plates,Nameplate for wardrobe

5) Електроника индустрија
Денес, алуминиумските истиснувања се користат во многу електрична и електронска опрема. Со оглед на неговата единствена електрична и топлинска спроводливост, вообичаените алуминиумски профили обично се користат за куќишта на моторот, радијатори за висока диспепција на топлина и внатрешни рамки. Во некои случаи, комплетното куќиште на производот е дизајнирано со алуминиум, што може да се најде на многу преносни компјутери, iPhone и iPad на Apple и телевизори со висока резолуција.Алуминиумски екструдирани радијатори најчесто се користат компоненти како што се компјутери и PAD мобилни телефони.

https://www.cm905.com/aluminum-heatsink-extrusionbyd-automoblie-car-heatsink-china-mark-products/

6) Светлосна индустрија
Поради топлинската спроводливост на алуминиум, инженерите се способни да дизајнираат целосни екструдирани LED светилки што можат да пренесат и да ја дисперзираат топлината за да постигнат најдобра топлинска ефикасност. Покрај тоа, матриците за истиснување се релативно евтини, а алуминиумските истиснувања се лесни за сечење, обликување, свиткување, обработка и анодизирање или прскање со боја, па затоа се многу погодни за ефикасно осветлување. Според АЕК анализата на алуминиумскиот механизам за истиснување, „потенцијалот за раст на алуминиумските истиснувања што се користат во ЛЕД светилки/куќишта на сите пазарни полиња е речиси неограничен ...“, корита од алуминиумска ламба за истиснување, особено широката употреба на LED извори на светлина во денешно време , Алуминиумските компоненти за осветлување за истиснување се пошироко користени.

7) Индустрија за соларна енергија
Кога станува збор за сончевата енергија, правилната инсталација и инсталација на соларни панели е од клучно значење за квалитетот и перформансите. Како исплатлива алтернатива на челикот, алуминиумските истиснувања ја даваат силата потребна за да се спротивстават на природните фактори (како што се снегот и ветерот) без додавање тежина, што го прави панел поставен на покривот и гради интегриран фотоволтаичен систем (BIPV) Идеален избор.

Накратко, примената на алуминиумска истиснување вклучува многу индустрии и производи, и алуминиумски делови за истиснувањеисто така се широко користени. Кина Weihua Алуминиумски делови за истиснување Фабрика е големо технолошко претпријатие. Асортиманот на производи е широк и услугата е внимателна. Можете да не следите и да контактирате. Е-пошта: wh@chinamark.com.cn, whsd08@chinamark.com.cn;https://www.cm905.com/

Ако сте заинтересирани да стапите во контакт со нашиот претставник за продажба кликнете овде

Главниот процес е прикажан подолу

6063 round bar

Чекор 1: 6063 тркалезна лента Ø100*350ММ

Natural gas environmental protection aluminum rod heating furnace

Чекор 2: Печка за греење на алуминиумски прачки за заштита на животната средина

Electromagnetic mold heating furnace

Чекор 3: Печка за греење со електромагнетна мувла

1000 tons of high-precision profile extruder

Чекор 4: 1000 тони екструдер со прецизен профил со висока прецизност

Natural gas environmental protection aluminum aging  furnace

Чекор 5: Алуминиумска печка за стареење за заштита на животната средина

Double-rail type automatic sawing machine

Чекор 6: Автоматска машина за пила со двојна шина

„Нашиот објект од 40.000 квадратни метри има способност да ги задоволи сите ваши алуминиумски екструдиони, плочи со лого, прецизни потреби за печат заедно со повеќекратни опции за изработка за да произведеме висококвалитетни решенија за производи. “

- ВЕЈХУА

Време на објавување: 10-ти август 2021 година