Печат на метал

 • How to do stamping in etching process | WEIHUA

  Како да направите печат во процесот на гравирање | ВЕИХУА

  Денес, на многу места можеме да видиме табли со имиња на производи и етикети на статии. На пример: механички табли со имиња, метални знаци по нарачка на кеси, метални метални табли на вратите, овие метални табли со имиња што се користат во камери, дигитални, аудио и слично, чија цел е да ...
  Прочитај повеќе
 • What problems should be paid attention to during the etching process when etched nameplates | WEIHUA

  На кои проблеми треба да се обрне внимание за време на процесот на гравирање кога се гравираат плочките со имиња | ВЕИХУА

  Кога ќе ги видиме извонредните прилагодени табли со имиња, ќе откриеме дека има повеќе процеси. Плеските со имиња се многу деликатни и убави, но дали знаете на што да обрнете внимание за време на процесот на гравирање? Како компанија која се фокусира на обични метални плочки со имиња, ...
  Прочитај повеќе
 • Types of customized signs and what to choose | WEIHUA

  Видови прилагодени знаци и што да изберете | ВЕИХУА

  Од гледна точка на обичајната метална етикета, можеме да произведеме метални знаци со различна боја, форми, големини и различни површински третмани. Скоро нема ограничувања за видовите знаци што можеме да ги направиме. Од знаци за идентификација на индустриска машина до ушна ...
  Прочитај повеќе
 • Metal Nameplate Properties And Scope Of Application | WEIHUA

  Карактеристики на металната плоча и обем на примена | ВЕИХУА

  Метал плоча е општо име на производи од метална плоча, главно бакар, железо, алуминиум, легура на цинк, титаниум, никел, нерѓосувачки челик како суровини, преку печат, фрлање на умре, гравирање, печатење, боја, гравура, цртеж на жица со висок сјај, постапка за поплавување ...
  Прочитај повеќе
 • Metal Sign Printing Technology | WEIHUA

  Технологија за печатење на метални знаци | ВЕИХУА

  Знаците се многу чести во нашиот секојдневен живот, но знаците можат да се поделат на дрвени знаци, пластични знаци и метални знаци поради разликата во производството на материјали, па кои се техничките врски на печатењето на плочи со име на метал? Знаците се многу чести во нашето секојдневие ...
  Прочитај повеќе
 • Laser marking of metal nameplates | WEIHUA

  Ласерско обележување на метални таблички | ВЕИХУА

  Која е обработката на ласерското обележување на плочата со ознаки, производители на плочи со имиња на метални плочи Huizhou Weihua Co., Ltd. Индустријата за обработка на метални ознаки се зголемува така што набавката на машината за ласерско обележување на плочата со ознаки повеќе и ...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу прецизното печатување на метал и обичното печат | ВЕИХУА

  Општите прецизни делови за печат на метали во сите сфери на животот ќе се применуваат на различни производи, различна обработка на материјалот. Без разлика дали прецизни делови или додатоци за големи делови може да бидат обработка на печат. Процесот на печат исто така е поделен на прецизно печат на метал и обичен метален печат ...
  Прочитај повеќе
 • Прецизно печатување на метал дали да се користи континуиран умре со повеќе станици | ВЕИХУА

  Прецизното печат на метал има доста тешкотии во производството, бидејќи 22-годишното искуство во производството и производството за Кина наука и технологија може да го разгледа првото е како да се направи совршен и нежен континуиран умрен мулти-станица, со тоа што прецизните метални делови за печат дали да користете м ...
  Прочитај повеќе
 • Производители на печат на метал - Стандардна оперативна постапка | ВЕИХУА

  Стандардна процедура за работа (СОП), најчесто користена во индустриско производство од големи размери, е исто така вообичаена спецификација за работа за производители на обработка на метални марки, кои се користат во стандардизацијата на протокот на работа, особено во масовното производство, целиот процес на контрола на квалитетот на производот игра ќе ...
  Прочитај повеќе
 • Вообичаени проблеми и решенија во производството на делови за печат и истегнување на метал | ВЕИХУА

  Делови за носилки со метален печат може да се видат насекаде во нашето секојдневие. Кога делови од носилки за метално печат се произведуваат во големи количини, ќе има разни проблеми поради различни причини. Да ги следиме производителите на метални марки за да разбереме: Вообичаени проблеми во производството ...
  Прочитај повеќе
 • Кои се техничките барања за печат на метал | ВЕИХУА

  Со подобрувањето на квалитетот на животот во моментов, деловите за печат на метал биле длабоко во сите полиња, тоа е тесно поврзано со нашиот живот. Кои се техничките барања на металното печат? Следната компанија за снабдување со метален печат ќе влијае на главните фактори на процесот на печат ...
  Прочитај повеќе
 • Кратко воведување на дизајн на матричен печат | ВЕИХУА

  Умре е технологија, производи за печат на метал, поради употребата, структурата не е иста, дизајнот на мувла е невозможно да се стереотипира. И што го прави добар дизајнер? Сервисна компанија за метално печат има неколку точки што треба да ги сподели со вас: Еден, свесност Ако го погледнете светот на млада возраст, за ...
  Прочитај повеќе
 • Кои се предностите на процесот на производство на печат на метал | ВЕИХУА

  Во моментов, процесот на производство на метален печат стана важен дел во индустријата за производство на делови, најголемиот дел од хардверот за печат се користи во воздушната, автомобилската индустрија, испорака, машини, хемиски и други области. Значи, кои се предностите на производниот процес на производство на метален печат ? ...
  Прочитај повеќе
 • Процес на печат на метал | ВЕИХУА

  Печатувањето со метал е употреба на нерѓосувачки челик, железо, алуминиум, бакар и други плочи и хетеро-материјал од хетеро материјал за да се направи деформација или фрактура, да има одредена форма и големина на процесот. На собна температура, плочи од челик / железо се обликуваат во наведената форма со помош на м ...
  Прочитај повеќе