Содржината и значењето на индустриската плоча со имиња | ВЕИХУА

Индустриската плочка со име обично се однесува на етикетата фиксирана на производот откако производот е пуштен во продажба, што им овозможува на корисниците информации како што се идентификација на трговската марка на производителот, диференцијација на брендот и сеќавање на параметрите на производот.

Индустриската плоча со име главно се користи за евидентирање на некои технички податоци на производителот и номиналните услови за работа, за правилно да се користи без оштетување на опремата.

Материјалите за изработка на индустриски таблички се метални плочи со имињаи неметални таблички: метални таблички содржат легура на цинк, бакар, железо, алуминиум, нерѓосувачки челик и сл., Но алуминиумот главно се користи за производство, бидејќи табличките произведени со преработка се релативно високи - постепено, издржливо и без 'рѓа. Не - метална пластика, акрилна органска плоча, ПВЦ, компјутер, хартија и така натаму.

https://www.cm905.com/alumin-logometal-name-plateshole-punchingnameplate-for-bookcase-china-mark-products/

За апликации во електрични производи и опрема, индустриските таблички со имиња содржат општи информации за производите и посебни технички барања.

Што содржи индустриската метална плоча со имиња?

1. Табличката мора да биде целосна и јасна, и не треба да недостасуваат потези. Работ на табличката е мазен и без искривувачки раб;

2. Табличката мора да содржи информации како што се име на производ, модел, електрични параметри, параметри, ознака, број на сертификат, датум на испорака, број на сертификат и производител;

3. Потребните информации за предупредување треба да бидат дадени на табличката, како што се „Строго е забрането да се отвора капакот со електрична енергија“, „Полнење и празнење на место што не е во експлозија“ итн.

https://www.cm905.com/metal-badgealuminium-name-platesscaleplate-products/

Индустриските таблички со имиња се неопходни за следниве информации

1. Лого. Им овозможува на корисниците и инсталаторите брзо да го разберат видот на производот, соодветните групи на гас / прашина и температура.

2. Број на сертификат. Сертификатот што може да рефлектира производ е вистинит и ефикасен, избегнувајте да изберете лажен и инфериорен производ.

3. Датум на фабрика. Можеме брзо да го знаеме работниот век на производот и да процениме дали да ја замениме новата група производи од животниот циклус. Избегнете неуспех во работата поради долготрајна употреба. Како што е корозија или загуба на завртка на школка, сериозна корозија, стареење на прстенот на запечатување не може да достигне ефект на запечатување.

4. Предупредувачки пораки.Може да дозволи одржување и употреба на персонал за да се избегне неправилно работење предизвикано од оштетување на опремата.

Сумирајќи, металната плоча со индустриски производи е многу важна етикета, а нецелосните или неточни информации ќе предизвикаат непотребни проблеми со местото на употреба и корисниците.

За да дознаете повеќе за метални знаци, персонализирана плоча со имиња, итн., Ве молиме јавете се на Weihua Technology. Имаме висококвалитетен, високо-ефикасен и иновативен тим за развој на деловно инженерство, кој може целосно да ги задоволи вашите потреби.


Време на објавување: Ноември-14-2020 година