Анодизирана табличка со име, електронско лого на производот | ВЕИХУА

Краток опис:

Анодизирањето се однесува на процесот во кој алуминиумот и неговите легури формираат оксиден филм на производот од алуминиум (анода) поради дејството на надворешната струја под соодветниот електролит и специфичните услови на процесот. Зголемете ја отпорноста на корозија на работното парче. Анодизираната алуминиумска плоча ја подобри својата цврстина и отпорност на абење, добра отпорност на топлина, точката на топење на тврдиот елоксиран филм е до 2320K, одлична изолација, напонот на распаѓање е до 2000V и зголемената отпорност на корозија. Не кородира во спреј за сол илјадници часови. Општо, постојат два начина на хемиска оксидација и анодизација. Тоа е најчесто користен метод на површинска обработка, обично со основно обојување и црно.


 • Име: Црна плоча со ознаки за елоксирање и сечење со дијаманти
 • Големина: 50,2x22,75x3,2 mm
 • Материјал: 1070 алуминиум
 • Површинска завршна обработка: Завршна обработка на површината: елоксирање + сечење на дијаманти
 • Процес: Сечење + Печатување + Преса за масло + Откажување + Сликање + Печење + Елодирање + Ласерска желба + Сечење со дијамант + Целосна проверка + Пакет
 • Апликација: лого на електронски производ
 • Детали за производот

  Ознаки на производот

  Зошто се „фаворизираат“ алуминиумските анодизирани знаци?

  https://www.cm905.com/anodized-nameplateelectronic-product-logo-weihua-products/

  (1) Добра обработка:

  На анодизирана алуминиумска плочаима силни декоративни својства, умерена цврстина и лесно може да се свитка и да се формира. Постојан брз печат може да се изврши без комплициран површински третман, што во голема мера го намалува циклусот на производство на производот и ги намалува трошоците за производство на производот.

  (2) Добра временска отпорност:

  Анодизирани алуминиумски панели со стандардна оксидна фолија на дебелина (3μm) нема да ја менуваат бојата, да кородираат, оксидираат и 'рѓа подолго време во затворен простор. Анодизираната алуминиумска плоча со густ оксиден филм (10 ~ 20μm) може да се користи на отворено и не може да ја менува бојата при долгорочно изложување на сончева светлина.

  (3) Силно чувство за метал:

  Цврстината на површината на анодизираната алуминиумска плоча е висока, достигнувајќи ниво на скапоцен камен, добра отпорност на гребење, без боја што ја покрива површината, задржувајќи ја металната боја на алуминиумските плочки со имиња, потенцирајќи го модерното метално чувство и подобрувајќи ја оценката на производот и додадената вредност.

  (4) Висока отпорност на пожар:

  Чисти метални производи, без боја или какви било хемиски материи на површината, 600 степени висока температура не гори, нема токсичен гас и ги исполнува барањата за заштита од пожар и заштита на животната средина.

  (5) Силна отпорност на дамки:

  Нема да останат отпечатоци од прсти, ќе има траги од дамки, лесно се чистат, нема места за корозија.

  (6) Силна прилагодливост.

  Анодизирани алуминиумски плочи се широко користени во мобилни телефони, компјутери и други електронски производи, механички делови, прецизни инструменти и радио опрема, архитектонска декорација, машински лушпи, ламби и осветлување, потрошувачка електроника, ракотворби, апарати за домаќинство, внатрешна декорација, знаци, мебел, автомобилска декорација и други индустрии.

  https://www.cm905.com/anodized-nameplateelectronic-product-logo-weihua-products/

  Дали треба да нарачате А. сопствена табличка со имињаво каква било форма? Ве молиме контактирајте не што е можно поскоро, нашата цел е секогаш да ви обезбедуваме највисок квалитет на табличка со имиња.

  Нашата машина за ласерско сечење со голема моќност може да обработи која било ознака со стандардни форми / материјали за вас.

  Главниот процес е прикажан подолу

  St.St. plate

  Чекор 1: Св. Св. чинија

  Laser cut according to the engineering dwg

  Чекор 2: Ласерско сечење според инженерскиот ДВГ

  Film or coating in the dust-free shop, light exposure imaging

  Чекор 3: Филм или облога во продавница без прашина, слики со изложеност на светлина

  Etching, ie, remove material by way of chemical reaction or physical corrosion

  Чекор 4: Офорт, т.е. отстранете го материјалот по пат на хемиска реакција или физичка корозија

  Industry oven, hi-temp, low-temp & constant temp.

  Чекор 7: Печка во индустријата, хип-темпиран, низок и постојан температурен режим.

  Get deepened by etching once, and texture finish by twice etching, like snow grain.

  Чекор 5: Продлабочете се со офорт еднаш, а завршете ја текстурата со двапати гравирање, како снежно зрно.

  Professional inspectors and packaging workers

  Чекор 8: Професионални инспектори и работници во пакување

  Done in the dust-free shop, by professional workers and advanced equipment

  Чекор 6: Направено во продавница без прашина, од професионални работници и напредна опрема

  Applied as precision etched parts for the electronic thin components for the aviation industry, machinery and chemical industry

  Чекор 9: Применети како прецизни гравирани делови за електронски тенки компоненти за авионската индустрија, машините и хемиската индустрија


 • Претходно:
 • Следно:

 • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја