Tele masani aluga extruded alumini alloys ma o latou uiga

O a ni uiga o nisi masani alualu i fafo alumini alloys? Mulimuli i le Saina alumini extrusion fale gaosi ia aoao atili:

(1) 1035 uʻamea filogia.

1035 uʻamea filogia o alamanuia mama alumini ma itiiti ifo i le 0.7% faʻaletino, i totonu o le uʻamea ma le silicon o mea sili ona leaga. O le uamea ma le silicon ma isi uʻamea le mama e mafai ona faʻaleleia atili ai le malosiaga, ae matua faʻaititia ai le palasitika ma le faʻagaioiga o le uʻamea filogia.

Alamanuia mama mama o loʻo maualuga le mautu vailaʻau i le tele o faʻasalalauga, lea e maualuga atu nai lo isi uʻamea ma maualuga maualuga gafatia O le maualuga vailaʻau mautu o le alumini e mafua mai i le fausiaina o se manifinifi, mafiafia vali oxide ata i luga o le alumini.

O le maualalo le leaga i le alumini (aemaise uʻamea ma silicon), o le maualuga o lona pala tetee. I le mea moni, na o le magnesium ma le manganese e le faʻaititia ai le pala o le alumini.

Semi-maeʻa oloa o 1035 uʻamea filogia o loʻo sapalaiina i lalo o le faʻamamaina ma le vevela faʻafouina. Peitai, tusa lava poʻo le a le tulaga o le sapalai, o le faʻagasologa mulimuli o le faʻagasologa o le extruded talaaga o se faʻalautele faʻasaʻo, lea e mafai ona faʻasaʻoina i luga o le lisi faʻasaʻo masini. Pe a faʻasaʻoina, o le malosi meatotino ua faʻaleleia atili, ae o le plasticity faʻaititia paʻu.

I se faʻaopopoga, o le faʻaaogaina eletise o le uʻamea filogia e fai lava sina faʻaleleia i le taimi o le maalili suiga o le tino.

Ina ua faʻateleina le vevela, o le malosi ma plasticity o uʻamea filogia 1035 faateleina faʻateleina. A o le vevela o lalo lalo o le, o le malosiaga ma palasitika meatotino o le uʻamea filogia e matua faʻaleleia atili.

(2) 3 a21 uʻamea filogia.

Uʻamea filogia 3A21 o se suia uʻamea filogia i le AlMn binary faiga. E maualuga corrosion tetee ma e toetoe lava a tutusa ma lena o 1035 uʻamea filogia. O le semi-maeʻa oloa o 3A21 uʻamea filogia ua lelei agavaa mo kesi uelo, hydrogen uelo, argon arc maopoopo ma fesoʻotaʻi uelo. O le pala pala tetee o le uʻamea e tutusa lava ma lena o le faavae uʻamea. O le uʻamea filogia ei ai lelei deformation faatinoga i tulaga malulu ma vevela, ma o le vevela ituaiga o vevela deformation e matua lautele (320 ~ 470C). le uʻamea filogia le mafai ia faʻamalosia e le vevela togafitiga ma le uʻamea filogia talaʻaga o loʻo sapalaiina i le tuʻufaʻatasia poʻo extruded setete.

O le aafiaga o deformation vevela ma deformation saosaoa i deformation tetee o 3A21 uʻamea filogia e sili atu itiiti nai lo lena o alamanuia mama mama.

(3) 6063 uʻamea filogia.

I le avea ai o se sui masani o le uʻamea filogia a1-mg-si, uʻamea filogia 6063 sili extrudability ma weldability, ma o le sili mea mo le fausiaina o Windows ma faitotoʻa. E iloga i le maualuga palasitika ma le pala tetee i lalo o le tulaga o le vevela ma le saoasaoa o le mamafa masini .E leai se faʻatamaina o le pala. I le taimi o le faʻamamaina, o le pala e tetee e le faʻaititia.

Uʻamea filogia 6063 ua malosi faamalosia i le taimi o vevela togafitiga. O le autu faʻamalosia vaega i le uʻamea filogia o MgSi ma AlSiFe. Afai o le vevesi malosi o le 6063 uʻamea filogia extruded talaaga o 98 ~ 117.6mpa i le faʻamamaina setete, o le vevesi malosi mafai ona faʻateleina i 176.4 ~ 196MPa ina ua maeʻa faʻamamaina ma faʻanatura matua. I lenei taimi, o le fesoʻotaʻiga faʻaumiumi paʻu laʻititi (mai le 23% ~ 25% i le 15% ~ 20%). A maeʻa faʻasolosolo tausaga i 160 ~ 170 ℃, o le uʻamea filogia mafai ona maua se sili faʻamalosia aafiaga. I le taimi nei, o le malosi malosi ua faʻateleina i le 269.5 ~ 235.2MPa. Ae ui i lea, i le faʻasolosolo tuai, o mea totino na faʻaititia na faʻaititia tele (= 10% ~ 12%).

O le vaitau taimi i le va o le tineia ma le faʻasolosolo tuai o loʻo i ai se taua tele i le faʻamalosia o le tikeri o le 6063 uʻamea filogia (i le faʻasolosolo tuai). Faatasi ai ma le faateleina o le vaitaimi vaitaimi mai le 15min i le 4h, o le vevesi malosi ma maua ai le malosi faʻaititia i 29.4 ~ 39.2MPa. O le taimi faʻamamafanafana taimi i le faʻasolosolo matutua ua leai se taua aafiaga i luga o le masini meatotino o 6063 uʻamea filogia semi-maeʻa oloa.

(4) 6 faʻafefea a02 uʻamea filogia.

Uʻamea filogia 6A02 masani (e aunoa ma le faʻatapulaʻaina o mea 'apa memea) e aofia ai le a1-mg-si-cu faʻasologa uʻamea filogia. E i ai maualuga tele meatotino palasitika i le vevela-saoasaoa tulaga o le mamafa o masini ma i le vevela o le potu.

I le gaosiga o le 6A02 uʻamea filogia extruded semi-maeʻa oloa, e ui lava o lona manganese mea o loʻo laʻititi, ae a maeʻa le vevela togafitiga mafai ona tausisia se toe faʻafouina fausaga, o lea, e mafai ona sili ona faʻaleleia le malosi gaioiga. E pei o le 6063 uʻamea filogia, o le 6A02 uʻamea filogia e vave faʻamalosia i le taimi o togafitiga vevela, ma ona autu faʻamalosia vaega o Mg2Si ma W (AlxMg5Si4Cu).

O le malosi faʻamalosi e mafai ona faʻateleina e matua masani pe a uma le tineia, lea e faaluaina maualuga atu nai lo lena i lalo o le faapipiiina, ma e tusa ma le faalua le maualuga nai lo lalo o le faafoliga tuai ina ua uma ona tineia. faʻaititia e tusa ma le 1/2, ma faʻatonutonu laʻitiiti faʻaititia faʻaititia e sili atu nai lo 2/3).

O le uʻamea filogia 6A02 e ese mai le uʻamea filogia 6063. O le uʻamea filogia o le 6063 o loʻo maualuga le saoasaoa o le pala i tulaga masani o le soifua matua ma le tuai o tulaga, ae o le pala o le 6A02 uʻamea filogia o loʻo faʻaitiitia manino ma intercrystalline 'eleʻele foliga mai. O le maualuga o le' apamemea mea i le 6A02 uʻamea filogia, o le tele o le pala faʻateteteʻa faʻaitiitia.

I le faaleagaina gaioiga, a o le 'apamemea mea i le uʻamea filogia faʻateleina, o le malosi o le malosi leiloa faʻateleina foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le 'apamemea mea o 0.26%, i le maeʻa ai o le 6 masina o faʻataʻitaʻiga (faʻasusu ma le 30% NaCl fofo), o le malosiaga o le uʻamea filogia e faʻaititia e le 25%, ae o lona faʻatapulaʻaina elongation faʻaititia e 90%. O le mea lea, ina ia faʻaleleia atili le pala, o le 'apa memea i totonu o le uʻamea filogia e masani ona faʻatonutonu laʻititi atu i le 0.1%.

6A02 uʻamea filogia mafai ona vaʻai ueloina, taavale ueloina ma argon arc ueloina. O le malosi o soʻoga soofaatasi o le 60% ~ 70% o lena o uamea matrix. A maeʻa le tineina ma le matua, o le malosi o soʻoga soofaatasi mafai ona oo atu i le 90% ~ 95% o lena o uamea fala

(5) 5 a06 uʻamea filogia.

Uʻamea filogia 5A06 auai i le al-mg-mn faasologa. E sili palasitika i potu vevela ma i maualuga vevela, ma sili tetee tetee i palapala i le tele o ala o faasalalauga, e aofia ai le sami. O le sili atu leaga pala tetee ma weldability o le uʻamea filogia faia ia lautele faʻaaogaina i le fausiaina alamanuia O le ueloina o le uʻamea filogia o loʻo iai le maualuga malosi ma meatotino palasitika. I le potu vevela, o le malosi o soʻoga soʻofaʻatasi mafai ona oʻo atu i le 90% ~ 95% o lena o le uʻamea o le fale

O loʻo taua i luga le faʻailoaina mai o nisi alloys alumini extruded masani ma a latou uiga. O tatou o kamupani tuʻufaʻatasia alumini tuʻufaʻatasi, mafai ona faʻaavanoaina: sikuea alumini faʻasologa, lapisi alumini extrusion ma isi faʻapitoa gaosiina auaunaga, faʻafeiloaʻi e feutanaʻi


Taimi Post: Ape-11-2020