Hva er metallekstrudering?

Aluminium ekstruderingsprosess

Metallekstruderingsbehandling er en viktig metode for trykkbehandling basert på prinsippet om metallplastforming. Metallekstruder er det viktigste utstyret for metallekstrudering.

Ekstrudering er en av hovedmetodene for produksjon av ikke-jernholdige metaller og jern- og stålmaterialer og dannelse av deler. Det er også en viktig metode for fremstilling og prosessering av forskjellige avanserte materialer som komposittmaterialer og pulvermaterialer.

Fra varm ekstrudering av metallstøp av stor størrelse, varm ekstrudering av store rørprofiler, kald ekstrudering av små presisjonsdeler, direkte størkning og støping av komposittmaterialer med pulver og partikelmaterialer som råvarer, til vanskelige prosesseringsmaterialer som som intermetalliske forbindelser og superledende materialer, har moderne ekstruderingsteknologi blitt mye brukt.

Fremgangsmåter for ekstruderingsbehandling er hovedsakelig positiv ekstrudering, omvendt ekstrudering, lateral ekstrudering, ekstrudering av glassmøring, hydrostatisk ekstrudering, kontinuerlig ekstrudering. Ekstruderingsbehandling er preget av en sterk treveis kompresjonsspenning, som bidrar til å forbedre metallets plastiske deformasjonsevne, forbedre kvaliteten på produktet, forbedre den interne mikrostrukturen og ytelsen til produktet.

I tillegg har ekstruderingsbehandling et bredt spekter av applikasjoner, produksjonsfleksibilitet, enkel prosess og mindre utstyrsinvesteringer.

Ikke-jernholdige legeringer med lavt smeltepunkt, som aluminium og aluminiumlegeringer, er de mest brukte materialene i ekstruderingsbehandling.

 


Innleggstid: Apr-03-2020